סירוב לבדיקת שכרות

סירוב לבדיקת שכרות

משמעות הסירוב לבדיקת שכרות

כאמור נהיגה בשכרות, היא אחת מהעבירות החמורות הקיימות בתחום דיני התעבורה ורשויות האכיפה שמות להן כמטרה ראשונה לאכוף ולהעניש בחומרה בגין כך.

במהלך בדיקות אקראיות של משטרת ישראל, עוצרים השוטרים נהגים, על מנת לוודא באם כמות האלכוהול אשר שתו בטרם נהיגה, אינה עולה על המותר בחוק.

בדיקת השכרות מתבצעת ע"י מכשיר הינשוף, על מנת לגלות את רמת האלכוהול בדמם של הנהגים.

לעיתים בגלל לחץ בלתי נשלט של המפגש עם שוטרים בשעות הלילה המאוחרות, נהגים רבים נוטים לסרב לבדיקת הינשוף, זאת במחשבה, כי הדבר יסתיר את היותם - שיכורים.

המציאות היא, שסירוב לבדיקת השכרות, עלול דווקא, לסבך אף יותר את הנהג החשוד.
על פי חוק חזקה נהג אשר הביע סירוב לבדיקת שכרות הוא שיכור.

סירובו של  אדם לעבור בדיקה לשכרות מעניקה לבית המשפט סמכות, לשלול את רישיונו לתקופה של שנתיים לפחות, כפי שנעשה לנהגים שעל פי הבדיקה נמצאו שיכורים. לעיתים בית המשפט אף מטיל תקופה ארוכה יותר מזו שנהוג להטיל על מי שנמצא שיכור, וזאת בגין חוסר שיתוף הפעולה שהפגין, לכאורה, עם רשויות החוק. יצוין, כי במקרים מסוימים, ניתן להרשיע אדם בגין נהיגה בשכרות אף ללא ביצוע הבדיקה.

קושי בביצוע בדיקת שכרות

למרות האמור לעיל, ישנם נהגים רבים הנתקלים בקשיים לבצע את הבדיקה אם בגלל לחץ נפשי או היותם סובלים מקוצר נשימה, אשר מבחינה פיזית לא מאפשרים לבצע הבדיקה כראוי.

ישנם נהגים, אשר מביעים את הסכמתם לבצע את בדיקת השכרות, רק לאחר שהבינו את משמעות סירובם.

במידה ושוטר, לא ציין בפניכם הסיבות לעיל ונשאר בעמדתו להתעלם מהקושי של הנהג או מרצונו לבצע את הבדיקה לאחר שהפנים את המשמעות המשפטית של הסירוב, ובכל זאת רושם לנהג דוח זימון למשפט בגין סירוב לבדיקת שכרות, מומלץ לפנות למשרדנו המתמחה בתחום דיני התעבורה וזאת על מנת לבטל האישומים לנהיגה בשכרות ללא הצדקה.

עו"ד עופר הבר, עורך דין לתעבורה בחיפה והצפון לשירותכם.

הרשמה לקבלת עדכונים:

מעוניינים לקבל פסקי דין, מאמרים ועדכונים חדשים ממשרדנו ? השאירו לנו פרטים ונדאג שתישארו מעודכנים !